Startsidan » Tjänster » Bygg » Tälthallar, lagerhallar, lagertält och PVC-hallar

Tälthallar, lagerhallar, lagertält och PVC-hallar - Göteborg, Västsverige

Lagerhall, talthall

Fördelar med PVC-hallar och lagerhallar

Område: Vi monterar PVC-hallar, tälthallar & lagerhallar i Göteborg & Västsverige.

• Går snabbt att uppföra och ta ner
• Finns i alla tänkbara storlekar
• Kan användas för alla ändamål
• Kan användas tillfälligt eller mer eller mindre permanent
• Tälthallar med flexibla lösningar för sidohöjder
• Lagerhallar kan levereras med speciallösningar som skjutportar och liknande
• Billigare än att bygga en permanent hall
• Vanligtvis enklare att få bygglov för en tillfällig byggnad än en permanent byggnad

Det är inte alltid det finns behov av att uppföra en fast konstruktion för ett utrymme för lager, maskiner eller industriell produktion. För det första är det en kostsam historia att bygga helt nytt, med allt vad det innebär med bygglov, design och konstruktion, uppförande, besiktning, med mera. För det andra tar nybyggnation en hel del tid. Den tid som det tar att uppföra en hall för lager eller produktion är tid då verksamheten inte kan vara igång, vilket innebär ytterligare kostnader. Ett smart alternativ är att uppföra en PVC-hall, eller en temporär hall med en annan benämning. Det är billigare än att uppföra en nybyggnation. Med en hyreslösning binds inte heller kapital i själva byggnaden.

Vad är en tälthall/lagerhall?

En tälthall, eller lagerhall är en tillfällig konstruktion som består av ett så kallat stativ (den bärande konstruktionen) samt en täckduk. Stativet är i regel tillverkat av stål i en varmgalvaniserad stomme. Täckduken är normalt tillverkad i en panamaväv i polyester. Väven är lackad för bästa fuktavvisning och skydd mot vinden. En lagerhall/tälthall/PVC-hall kan kompletteras med utrustning för mer eller mindre permanent användning, såsom exempelvis förankring, marktätning och skydd för snöras.

Storlekar och användningsområde

Det finns PVC-hallar och temporära hallar i alla storlekar, från 10 meter upp till 50 meter och även ännu längre. En hall på 10 meter kan fungera utmärkt som en lagerhall, byggnadshall eller produktionshall. En hall på upp till 20 meter kan vara optimal som maskinhall, med eller utan kompletterande tillbehör i form av portar, innertak och andra tillbehör. Hallar med en längd som överstiger 30 meter kan fungera som idrottshall (till exempel för ishockey eller tennis), bulkhall, maskinhall, med mera. Grundregeln är att ju längre hallen är, desto högre blir också sidohöjden. Sidohöjden samt den maximala höjden kan emellertid anpassas till behoven. En PVC-hall för idrott har till exempel med fördel en lite högre takhöjd.

PVC-hallar kan användas som högst temporära hallar för butiker, lager, idrott med mera, eller som semi-permanenta lagerhallar, maskinhallar eller produktionshallar. Hallarna kan utrustas med mängder av tillbehör. Vanliga tillbehör är produkter och lösningar för avfuktning, ventilation, isolering och uppvärmning. För större hallar med omfattande industriell verksamhet eller lagerhallar kan det finnas skäl att komplettera med innertak, belysning, extra portar samt dörrar och nödutgångar.

Hyra eller köpa?

Lagerhallar och tälthallar  för produktion, lager, idrott, med mera, kan köpas eller hyras. Det är ofta ett klokt val att hyra i stället för att köpa. Med en sådan lösning står leverantören för allt praktiskt kring både uppförande, drift och förvaltning. Dessutom tillkommer fördelarna att man inte binder kapital utan kan använda kapitalet för att i stället öka produktionen samt att man får förutsebarhet när det gäller månadskostnaden.

TJÄNSTER

Byggnadsställningar

Stort utbud av lösningsorienterat byggnadsställningsmontage och uthyrning.

Väderskydd

När vädret inte får vara en oförutsägbar faktor.

Fallskydd

Skräddarsydda säkerhetslösningar för entreprenad och byggarbetsplatser. I Göteborg med omnejd monterar vi skyddsräckessystem, fallskydd m.m. Combisafe, Safety Solutions Jonsered.

Bygghissar

Kompletta bygghiss-system som lyfter material, personal m.m.

Taksäkerhet

Fast montage av taksäkerhetsrelaterade produkter. Gångbryggor, fallskydd m.m.

Stängsel

All typ av områdesskyddsmontage. Flätvävsstängsel, galvaniserat m.m.

Snörasskydd

Undvik oväntade snöras som kan skada förbipasserande.

Fasadtvätt

All typ av tvätt av tak, fasader och byggnader.